LA HISTÒRIA DE LA MÀGIA

Quins van ser els primers mags? Com i quan va començar el que avui en dia coneixem com "màgia"? Endinsem-nos-hi.

No està del tot definit la època exacte on es van realitzar els primers espectacles de màgia, però tot sembla indicar que les primeres dades es remonten a l’antic Egipte.

Concretament, la primera constància que es té és en un papir Westcar, on es parlava d’un mag anomenat Dedi i que va estar al palau de Menphis, la residència dels faraons. 

El truc que aquest mag feia no té res a veure amb la màgia actual, ja que consistia en tallar el cap a una oca i, després d’un gest màgic, tornava a caminar. 

Durant l’edat mitjana la màgia estava fusionada amb altres arts, ja que la mateixa persona que es dedicava a fer màgia, sovint feia també titelles o bé feia de joglar, per tal d’entretenir a la cort. 

Cal dir que fins a aquell moment, sovint s’utilitzava la màgia per enganyar a la gent i fer creure que es teneien poders… amb la única finalitat d’aprofitar-se. No va ser fins entrat al s. XVII que podem veure per primera vegada el que es considera màgia professional. 

Màgia moderna

Va ser Robert Houdin qui va començar a considerar la màgia com un entreteniment i no com un engany, actuant per primera vegada en teatres d’alta classe social i implementant, per primera vegada també, el frac en les actuacions. 

A més, va aprofitar la revolució industrial per a incorporar efectes mecànics i elèctrics als seus espectacles, com amb el joc del taronger, que es pot veure en la imatge de la dreta. 

El mag Robert Houdin amb un dels seus jocs més cèlebres i coneguts.

El mag que s’ha de mencionar sí o sí en aquest article ha de ser Harry Houdini, reconegut internacionalment en la seva i en la nostra època, que va fer-se famós per els seus impressionants números d’escapisme. 

I ARA... QUÈ?

Saber d’on ve la màgia segurament és una pregunta fàcil de respondre, però no ho és tant saber cap a on va? És per això que a (R)evolution, el nou espectacle de la companyia, es fa un breu repàs en els jocs més clàssics per a poder entendre la evolució d’aquest art, però sobretot es fa una mirada al futur i es realitzen efectes basats en la tecnologia, en les xarxes socials i en jocs mai vistos per tal d’innovar i aconseguir que la màgia no sigui un art estancat. 

Subscriu-te a la newsletter

Sigues el primer en veure (R)evolution!

Subsciu-te a la nostra newsletter i rebràs totes les novetats de l'estrena!